Επικοινωνία με το hotspot σε πραγματικό χρόνο μέσω SMS και E-mail

Οι υπηρεσίες hotspot πρέπει να είναι σε επαφή με τους τελικούς χρήστες. Το HS Network Manager, επιτρέπει την οργάνωση της απευθείας και αυτοματοποιημένης επικοινωνίας μέσω SMS και E-mail.

Οι τελικοί χρήστες λαμβάνουν καλωσοριστήρια μηνύματα, διαπιστευτήρια, ειδοποιήσεις για πληρωμές υπηρεσιών, λήξης κλπ. Τα πάντα μπορούν να παραμετροποιηθούν με βάση τις ανάγκες σας, ξεκινώντας από τις επιλογές συστήματος στο επίπεδο διαχειριστή. Μέσα σε κάθε domain μπορείτε να καθορίσετε τις πληροφορίες και ειδοποιήσεις που θα στέλνετε στους χρήστες. 
sms settings

Σχετικά με GSM Modem και εξωτερικού τύπου SMS gateway

Κατ' αρχάς, είναι σημαντικό να οριστεί η υπηρεσία που θα υποστηρίξει τη λειτουργικότητα SMS.

Παρέχονται δύο (2) επιλογές: GSM Modem, τα SMS τα διαχειρίζεται modem φυσικά συνδεδεμένο στο HSNM. SMS Gateway, τα SMS τα διαχειρίζεται κάποιο εξωτερικό interntet gateway που έχει επιλέξει ο διαχειριστής της πλατφόρμας για να συνεργαστεί.

Τα προτεινόμενα και συμβατά μοντέλα Modem είναι τα Onda (MW836UP), Onda (MDC655), Onda (TM201), Onda (MT835UP) and Huawei (E173).

Το HSUPA (High Speed Uplink Packet Access) είναι ένα πρωτόκολλο κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς (3G) που ανήκει στην οικογένεια HSPA και υποστηρίζει ταχύτητες ως 5.76 Mbit/s. 

Προτείνεται η χρήση HSUPA GSM modem για βελτίωση των επιδόσεων μετάδοσης, με αποτέλεσμα τη δυνατότητα διαχείρισης μεγαλύτερου αριθμού χρηστών, αύξηση του ρυθμού μετάδοσης και μείωση της καθυστέρησης. Δημιουργήστε και τροποποιήστε κείμενα SMS ή E-mail στο μενού General Option του συστήματος.
 
Η εγγραφή του χρήστη είναι δυνατό να γίνει απευθείας με SMS, έτσι ο χρήστης ζητά τα διαπιστευτήρια σύνδεσης του στο hotspot μέσω SMS. Σε διαφορετική περίπτωση, η συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής, μπορεί να συμπεριλαμβάνει κάποια επιβεβαίωση μέσω SMS, την οποία λαμβάνει ο τελικός χρήστης. Δείτε το παρακάτω παράδειγμα:

"Καλώς ήρθατε στο hotspot της Xpatit! Το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης σας είναι: U:JohnSmith P:160514. Ευχαριστούμε!"

Με αυτό τον τρόπο ο τελικός χρήστης είναι σε θέση να εισέλθει στην υπηρεσία (login). Το σύστημα μπορεί να παραμετροποιηθεί έτσι ώστε ο χρήστης να λαμβάνει διάφορες ειδοποιήσεις όπως για παράδειγμα όταν ο διαθέσιμος χρόνος πρόσβασης του στο Internet κοντεύει να εξαντληθεί.